fredag 25 september 2009

Elias råkar fan ut för allt

Ja va händer idag då? Jo Elias stoppar in en liten liten legobit i näsan. Och jag får faktiskt inte panik eftersom det inte e ngt livsfarligt. Men ringer till VC som säger vi ska komma in direkt för det kan svullna fort tydligen. Ringer då efter Fredrik som får komma hem för jag vet att jag inte kommmer o orka hålla fast Elias när dom ska greja. Iaf så får de inte ut den på VC utan skickar dom vidare till Öron på csk. O där satt dom i ca 2 timmar, mkt folk tydligen. Men då tänker Fredrik att vi provar snyta igen och va händer då????!!! Jo....3 snytningar på va biten ute!!!!!! Ja ska man skratta eller gråta?? Allt ska hända vårt barn!

tisdag 22 september 2009

LÄÄÄÄÄÄÄÄÄNGE sen!

Ja det va ju ett tag sen man skrev här. Nu har jag hunnit föda barn o Axel e redan 5 veckor. Gick inte riktigt som man tänkte sig, förlossningen alltså. Blev planerat snitt denna gången. 2 veckor innan BF va jag på tillväxt ul för jag va så STOR! O enligt det skulle Axel väga 5,1 kg. O gränsen för snitt går vid 5kg. Gissa om vi blev chockade!!!! Det var ju inte så jag ville föda, men om doktorerna rekommenderade det så klart att vi skulle föda så. Så när vi lugnat ner oss lite så fick vi en tid den 17 augusti. Den veckan gick så fruktansvärt långtsamt.
Jag pallar inte skriva om hela förloppet, men jag har aldrig vatt så nervös i hela mitt liv. Men allt gick bra o när Axel kommer ut väger han bara 4845g o 53 lång;) Ja det va nog tur det blev snitt!
O nu när man vatt med om både och får jag nog säga att snitt va jäkligt smidigt!!! även om amn hade ont som fasen efteråt!
Här e några bilder!
Syskonkärlek!




Alledes ny kläckt!



På förlossningen, några timmar innan snittet!




söndag 26 juli 2009

Lite bilder!

Hej!
Lägger in lite bilder fr semestern i Vimmerby. Elias i Kajsa Kavats kvarter!

Hemma

Äter lunch på en mysig restaurang i Västervik


torsdag 23 juli 2009

Fy fan!

Fy fan va jag e trött på o va gravid nu!!! Vill ha ut bebisen nu!!!! Allt är skit nu. Är trött som ett helt ålderdomshem, fet som en ballong o svullen som bara den! Jag vill bli som vanligt igen. Orkar inte göra nånting längre. Var en liten runda på stan igår när vi kom hem fick jag lägga mig o vila en långt stund. Hoppas verkligen bebisen vill titta ut lite tidigare än den 23 augusti!!!

Nu till ngt roligt, en kompis till oss fick en flicka igår. Emmie ska hon heta. 20 min tog förlossningen!!! Vattnet gick i bilen, o då fick hon riktigta krystvärkar så de fick hämta henne med bår på akuten. Men allt gick iaf bra.

Har även bestllt en fåtölj nu som jag velat ha länge. Hittade den på nätet ett antal tusen billigare än va Percys säljer den för. Så nu väntar vi bara på leverans!!!

Nej nu ska vi äta frukost!
Tjingeling!!!

måndag 20 juli 2009

Månda

Ja här blir det inte mkt skrivet! Varken känner för eller hinner med det.
Allt e som vanligt här annars. Fredrik har oxå semester nu, det e riktigt skönt. Förra veckan va vi i Vimmerby. Mysigt! Men jag kan inte rekommendera o åka dit när man e höggravid som jag. För fy faaaaaan va jobbogt det va. Även om det fanns gott om bänkar på o vila så va det dö jobbigt. Men vilken fin värld de har byggt upp där. Ska verkligen besöka det stället igen om några år!!

Nej nu orkar jag inte mer

tisdag 30 juni 2009

Ja det var ju ett tag sen!

Har inte redigt haft ork för dettta med o skriva här! Känner inte att jag har något att skriva helleer!

Har ju slutat jobba nu iaf, gjotrde det för ett par veckor sen. O tur e det för det e ju hemskt va varmt det är. Jag ska inte klaga men det e fruktansvärt jobbigt! Sover gör jag inte heller om nätterna. Känns som jag e i värsta klimakteriet för jag vaknar alldeles dyngsur sen kan jag inte somna om.

Om en o en halv vecka åker vi till Vimmerby för lite semester. Ska va där en hel vecka i en stuga vi hyrt. Så vi kommer o besöka Astrid värld ett par dagar. Sen finns där ju en hel del annat oxå att hitta på! Ja det ska verkligen bli skönt.

Nej nu ska vi äta frukost här!

torsdag 4 juni 2009

4 juni




Nej det va nog inte foglossning för det e borta nu!!!! Så nu mår jag bra igen. Va hos Bm i måndes o gjorde glukostest, det var helt ok, ingen diabetes här...så nu kan jag fortsätta kränga;)
Mätte även magen o mitt sf mått va 31 dvs ganska stort, men det visste jag redan. Ska på tillväxt ul i v36 för o se hur stor den lilla tänkt o bli. Kan bli kejsarsnitt i värsta fall o det vill jag verkligen inte. Kolla lite på barnmorskorna på tv igårkväll o som jag böla!! Lär böla ihjäl mig när jag ligger där igen!!

Elias fyllde 3 i fredags. Han fick en studsmatta av oss. O som han har hoppat!!! Kan hoppa hela dagarna om han hade fått. Va verkligen en jättebra present. Sen va det kalas på lördan o då fick han ytterligare en massa paket, bla en traktor o en grävskopa att ha i sandlådan! Han va sååååååå glad!

onsdag 27 maj 2009

Foglossning?

Kan det va foglossning jag fått nu? Nu ikväll kan jag knappt gå, har så satans ont i hö höft. Har kännt av det på vä sida innan, men mest om nätterna. Ska till bm på månda så jag får nog fråga henne då.

Har vatt på grillkväll på Elias dagis nu ikväll. O vädret var på vår sida! Strålande sol hela tiden! Det började med att barnen uppträdde med sång o musik. Jag trodde inte Elias skulle våga när han såg oss, men jodå! Inga problem! Dom e så duktiga de små barnen!!!´

Nej jag måste lägga mig nu, kan fan inte sitta heller!!!!

lördag 16 maj 2009

Jo då!!

Jodå jag blev sjukskriven! Sååååå skönt! Så nu ska jag bara jobba halvtid eller 45% blir det nog. Jag jobbar ju 90% ordinarie!

Igårkväll va min bror o hans fru o deras dotter här o grilla litta! Det va redigt trevligt. Sen körde dom vid 12. Elias la sig sent så jag trodde han skulle ta en rejäl sovmorgon, men han vakna vid halv 7:( Så jag lär somna med honom vid midda sen!
Fredrik e o hjälper pappa o snickra i Rinkaby, så jag o Elias kör nog dit sen efter middesvilan. Skulle grilla lite där ikväll sas det!

Nej nu väntar dushen!

torsdag 14 maj 2009

Förvirrad!

Herregud vad jag har blivit förvirrad! Det e ganska läskigt faktiskt. Jag brukar alltid komma ihåg möten osv o komma i god tid, men inte längre! Häromdan missa jag ett jobbmöte. Jag kom kl 2 men mötet börja 1, snacka om pinsamt. O igår var jag hos bm o lämna kisseprov o vägde mig o allt. Tyckte jag fick vänta länge...o visst det va inte flörrän ida jag skulle va där!!!
Förresten har jag redan gått upp 10kg!!!!!!!! Var tusan ska detta sluta!!! Ja det blir ingen beach i år! Lär ju se ut som en valross!!!!
Måste pprata med bm om att jag inte kan jobba så mkt som jag gör!! Har så ont i ryggen efter en arbdag. Sen blir det ryggläge resten av kvällen när man kommit hem. Gör ont fram imagen oxå. SKIT är det! Sjukskriver hon inte mig vet jag inte vad jag gör för det funkar inte!

Fått fast jobb nu med förresten! Tjohoooo!!! Eller jag hade ju fast innan med eftersom jag e LAS2000, men nu har jag fått fast på ett ställe, så där börjar jag när jag kommer tillbaka efter grav ledigheten e det tänkt!

Nu e det kaffedax

torsdag 30 april 2009

Valborg!

Ja idag e det valborg o vi e lediga allihopa!!! Underbart! Lär dock inte se Fredrik så mkt kan ja tro för han skulle putsa källarväggarna! Tjohoooo va kul;) NOT!!! Men tyvärr måste det göras så det kan se lite trevligt ut där nere även om det inte e en inredd källare!
Så jag o Elias ska spendera dagen ute i solen. Köpte en ny solhatt till honom igår!
Förresten så har han vatt torr i blöjan 2 nätter i sträck nu! Duktig kille!!!! Få se om man vågar ta av den helt nu snart!

Ja valborg ska firas på landet...Ovesholm närmare bestämt. Hos Carro, Björn o Alwin! Är ledigt imorron så vi behöver inte ha ngn brådska hem! Ska bli mysigt o kolla på elden! Elias ser verkligen fram emot det!!

Nej nu väntar solstolen!!!

torsdag 23 april 2009

Länge sen!



Ja det va ju ett tag sen man uppdaterade här. Har inte haft så mkt att skriva heller för den delen! Dagarna flyter på som vanligt. Min mage växer som bara den o det sparkar jätte mkt. När jag säger till folk att jag inte ska ha förrän den 23 augusti svimmar de nästan:) Ibland e jag faktiskt trött på m,agen oxå, har så fruktansvärt ont i ryggen. Fick lite övningar fr BM som jag ska göra, det ska ju bara bli av oxå;) Sist hos bm fick jag lyssna på hjärtljuden, de låg på 143. Elias brukade ligga på 158, Ska även få gå på ett tillväxt ul i v 37 eftersom Elias va så stor. Det tackar man ju inte nej till precis.
Har börjat räkna dagarna till jag ska sluta jobba oxå! Har tatt semester de helgerna som e kvar oxå! Skönt nu när våren e här!
I helgen ska vi på kalas, svärfar fyller år. Ska inte dit förrän lörd kväll, så det blir o steka fläsket innan:) Sen på sönd tänkte vi köra till Skånes djurpark! Ta med grillen o gå o mysa! Elias lär gilla det iaf!

Lagt in lite bilder på kläder jag köpt till E. Älskar MeandI o Småfolk.



Katvig 70% rea!

Småfolk 30% rea!!!






Sommarens badbyxor fr IdaT










tisdag 31 mars 2009

JA!!!!

Nu har vi vatt på RUL o vi ska få en liten............

måndag 30 mars 2009

Äntligen

Äntligen e denna dagen kommen som vi längtat så länge efter!!! Ska på RUL idag o få se den lilla bebisen! Hoppas verkligen att allt e bra. Är nervös som sören. Känner varje dag nu hur den sprattlar, sååå mysigt.

På torsdag åker vi till Gyllebo o blir där till söndag. Mamma o pappa har hyrt en stuga där o vi alla får följa med. Mamma o pappa o mina syskon va där i dec men då blev ju Elias sjuk o va inlagd på csk så dom boka om den för honoms skull!!

Annars e han pigg som en mört igen efter sin penicillinkur. O jag själv mår oxå betydligt bättre men e inte helt kry. Ska dock jobba ida o imorron.

Nu e det frukostdax:)

fredag 27 mars 2009

Penicillin

Jag mår så dåligt att jag inte kan beskriva det i ord:( Va på Vilan VC ida. Till sist tog fabror doktorn ett CRP o det visade sig ligga på 118 vilket e rejält förhöjt!!! Så det blev penicillin mot bakteriell bihålsinflammation. Hoppas verkligen det hjälper fort för jag mår SKIIIIIT!!!!

måndag 23 mars 2009

Underbara Åhus strand!

I fredes hade Fredrik tatt ledigt o Elias ville så gärna gå i skogen. Så vi körde ner till Kronoskogen i Åhus o promenerade ner till stranden. Så underbart väder va det, o Elias älskade det. Synd bara att det inte va bad värme i vattnet;)
Vi satt o njöt på stranden ett bra tag o Elias lekte av sig ordentligt. Sen somnade han gått när vi gick tillbaka!
Kolla bilderna! Visst längtar man till sommaren!






söndag 22 mars 2009

Tradit:(

Nu har Fredrik åkt till Helsingborg på utbildning. Kommer inte hem förrän på torsda kväll. Så tradit:( Hatar o va hemma själv. På tisda jbbar jag dagen oxå så då får jag lämna Elias på dagis redan kl 6.30. Får ju för tusan gå upp kl 05.00. Måste cykla nämligen för Fredrik har bilen. Ska faktiskt frösöka ta ledigt. Får se om det går.

Igårkväll hade vi besök av en barndomskompis till mig o hennes numera make. Mkt trevligt va det. Grillade kyckling o majskolvar! Vansinnigt gott!!! Sen körde dom hem vid 11 tiden.
Idag mår jag faktiskt inget vidare heller. Åkt på förkylning IGEN!!! Har aldrig nånsin vatt så här ofta sjuk som man är nu. Är väl dagisbaciller som kommer hem:(

Nej nu ska vi käka här.
Tingeling, tingeling........

torsdag 19 mars 2009

Är han inte söt?

Elias hittade min klänning som min farmor sytt. Hade den själv när jag var i hans ålder. O nu ville ju han tvunget prova den. Är han inte söt? Fredrik lär få spel när han ser bilden:)


måndag 16 mars 2009

16 mars!


Ja nu e Elias sjuker igen! Är så trött på detta! Mår så dåligt själv när han e sjuk. Har blitt så orolig varje gång han e sjuk efter att han hade salmonella i sjor o lunginflammationen i dec. Nu har han hög feber o förkyld o lite hosta. Hoppas verkligen det ger med sig snart. Vi som skulle hitta på massa roliga saker ii veckan. Får se hur det blir med det nu!


Har ju nu gått 17+3 dagar i min graviditet o äntligeb tycker jag att jag kan känna lite "fladder" i magen! Såååå underbart!!!! Jag längtar så in i bomben till den 31a när vi ska göra ultraljudet!! Hoppas verkligen man kan se vad det är för kön på den lille krabaten då. Är så nervös så jag håller på o spricka! Kände inte så med Elias, men denna gången kan vi inte hålla osss. Måste veta.....

Lägger in en bild på magen här nu. Blev inte så bra dock!

tisdag 10 mars 2009

Nu minsann...

Hann inte mer än skriva att han inte bajsat än på pottan o så gör han det. Sätter sig själv o sger han ska bajsa!!! Ja man blir så stolt över sin lilla pojke

Är så stolt!!!

Är så stolt över min lilla gosse!!! Nu har han börjat kissa på pottan!!! Första gången var i söndags fm o då var det lite protester men nu går det jättebra. Alltid vi e hemma nu så springer han i sina kalsonger o säger till när han e kissig o han blir lika glad varje gång han kissar:)
Bajsat på pottan har han dock inte gjort än, men det kommer nog. Skönt om han kan va helt blöjfri till när nästa bebis kommer!

Jobbar kvälll idag så då lämnar jag Elias kl 11. Då brukar jag o Fredrik passa på o luncha istan. Så mysigt o skönt o göra det ibland! Få ju passa på;)

Håller just nu på o färga håret. Mer blondt denna gången. Hoppas verkligen det blir blondt oxå.

Hej hej

fredag 6 mars 2009

Äntligen fredag igen:)

Fredagar e helt underbara! Ellerhur! En hel ledig helg framför sig! Dock e hela helgen inplanerad med saker men det är skönt det med. Imorgon ska jag ha Meandi party. Får se vad jag köper. Finns ju en hel del fint!!! O handlar man för 1000 så får man ett linne på köpet, inte helt fel!!

Jag köpte en sån där Babysounds, som man kan lyssna på bebis ljuden med. Kunde inte hålla mig. Så kom den med posten härom dan o jag o Fredrik skulle lyssna då fårt som tusan såklart;) Vi leta o leta på magen men hitta inget annat än min egen puls:( Då blev jag allt litta rädd. Men en stund senare gick jag själv upp o la mig på sängen o då hitta jag det! Det dunkade som bara den!!! Super mysigt! Elias lyssnade med, men jag vet inte om han fatta va han skulle lyssna på! Men han tyckte det var kul iaf.

Hej så länge!



Spelar elgitarr o sjunger Imse vimse spindel!








söndag 1 mars 2009

Modell för en dag!

Var ju o gjorde modell bilder ida. SKITKUL var det verkligen. Blev först sminkade o sen fotade o sen gick man igenom bilderna. Var faktiskt en del som blev bra tycker jag. fick en extra bild för man rekommenderade 8 personer o sen ytterligare en bild för jag e gravid. Så det var ju kul.
Här har ni resultatet: Va tycker ni? Valde o ta utan glasögon för de speglades så mkt sa fotografen.
























































lördag 28 februari 2009

Lörda

Ja det var underbart igår på BarBKo. Tror inte det finns bättre restaurang igår kväll. Det enda som saknades var ett glas vin;) Men det får jag ta om ett år;)
Elias hade sovit bra inatt, men vakna halv 7 imorse o va tydligen pigg som en mört!! Lite tufft för Palle o Liina. Men tack flör han fick sova hos er!!!

Nu ska jag bege mig till Skägg o Lockar för en klippning. Hoppas det blir bra, ska försöka lägga in en bild sen om jag kan!!

Hej

fredag 27 februari 2009

Äntligen fredag:)

Nu sover Elias efter lite Mc donalds i magen;) Fina grejor det ibland! Så nu har jag lite egentid. Vi pratade om det där med vad som gör oss upprörda på utbildningen med Taktil massage och vad vi gör när vi har egentid. Men egentid vad är det??!! Ja jag har verkligen inte mkt egentid, ja det har nog inte Fredrik heller precis. Vi brukar ju ordna barnvakt emmelanåt så vi hittar på nåt tillsammans. Men egen EGENTID är ngt alla föräldrar borde ha. Och det är vi lite dåliga på i vårt hushåll. Jag har lite planer på o börja simma nu, ska ju va skönt när man e gravid, så då får jag ju lite egentid. Jaja vi får se hur det slutar......

Ikväll ska vi iaf ut o äta. Förra freedan blev Elias sjuk så då fick vi ställa in o idag ligger min mamma i feber och jag lämnar inte honom dät när han precs vatt sjuk. Men nu ställer min lillebror o hans fjälla upp så vi kan gå ut! Tack snälla för det!!!!! Ska ringa Kippers o boka nu. Fint ska det va;)

Tjingeling!!!

måndag 23 februari 2009

Helgen

Ja i fredags blev Elias sjuk. Dagis ringde o sa han hade feber, så Fredrik fick hämta för jag satt på sjukhuset o skulle göra ett ultraljud:) Ja den lilla bebisen levde o sprattlade för fullt!
Sen på lördagen var det dags för kalas för Fredrik har fyllt år. Elias var feberfri hela dagen men en liten stund innan gästerna kom hade han såklart feber igen. Men han fick alvedon sen var han pigg som en mört hela kvällen o somna inte förrän 23.00.
Men sen dagen efter var han alldeles rödflammig i ansiktet. Ringde 1177 som misstänkte shalakansfeber, så vi åkte in till akuten. Men doktorn där trodde inte det var det för han hade inte smultrontunga som tydligen e typiskt vid shalakansfeber. Men han hade hög sänka så han skrev ut penicillin. O peppar peppar så har han inte haft feber varken igår eller idag!!!!

Är ju ledig egentligen ida, men ska på taktil massage utbildning mellan 13-17. Så mamma ska komma o passa Elias. O på hennes jobb hade ngn tant haft maginfluensa. Ja jag hoppas verkligen inte vi får det. Finns det ngt värre??!! Jag måste verkligen gå på denna utbildningen oxå.

Nej nu ska jag göra vid mig!

måndag 16 februari 2009

Här kommer lite blandade bilder fr Elias fanns i min mage tills idag:)
När vi va inlagda på sjukhuset. Elias hade lunginflammation+öroninflammation
Bakar chokladbollar

Jag o min sötnos!


Elias 1 dag gammal



Jag 40+6 dagar. Några timmar innan Elias tittade ut!
Alltid lika kul med bilder!!!




Måndag igen:)

Ja denna helgen har varit ganska lugn. Igår var vi på kalas i Vinslöv hos Elias farmor o farfar. Alltid trevligt med god mat o träffa folk. Åt smörgåstårta så det stod ut genom öronen:)
Tyvärr var inte Elias kusiner där då de är i Sälen, så han hade ingen o leka med precis, men det löste sig ganska bra ändå, han är rätt bra på o sysselsätta sig själv.

Innan på morgonen var vi på Grand o åt deras frukost buffe!! Helt underbart! Kan verkligen rekommendera den. Det godaste jag nånsin ätit. Men det är ju en pers o ut o äta med Elias får jag ju säga!! Han satt stilla en kort stund, sen var inte det kul längre! Sen sprang han som en jojjo fram o tillbaka.....jaja barn är ju sådana det lugnar nog sig en vacker dag;)

Min förbannade förkylning e inte borta än! Blir så less på detta!!!

Nej nu väntar en bajsblöja på att bytas!!!

lördag 14 februari 2009

Börjar nog blogga igen:)

Har faktiskt saknat att skriva lite här i bloggen. Ibland är det skönt att skriva av sig även om det bara blir massa dravvel;)
O nu när jag e gravid igen så tänkte jag det kan va extra kul o dokumentera lite om graviditeten här.
Idag är det alla hjärtans dag. Men inte fasen har jag fått ngt av min sambo:( Ah ja... jag får va glad han kom ihåg får 9-års dag häromdan;)
Jag tänkte jag skulle bjudit honom på frrukost på Grand men vi får ta det imorron för min svärfar skulle komma nu på morgonen o hjälpa Fredrik med källaren.

Va på inskrivning på mvc igår. Kul..för nu händer det lite saker. Ska på rutin ul den 24 mars. Långt o vänta!!! Men jag har ju vatt på 2 vul o sett den lilla/lille. Plus att jag ska på ett vul till på fredag. Man fick inte heller lyssna på hjärtat längre:( Var så många som inte hörde det så tidigt i graviditeten så det tog dom bort.

Annars händer inte så mkt idag. Jag oElias ska snart bege oss till Solhaga o köpa lite blommor. Behövs verkligen härhemma nu.

Adjöss!!!